Netcontrol förvärvar det snabbväxande elteknikföretaget Voltyx AB


2024-09-17

Bild:Netcontrol

Helsingfors, Finland. 5 juni 2024 – Vi på Netcontrol är entusiastiska över att kunna meddela att vi har förvärvat en 100%-ig andel i Voltyx AB, ett elteknikföretag fokuserat på projektledning, planering och testning av transformatorstationer och elsystem.

Voltyx har sitt huvudkontor i Västerås, Sverige, sysselsätter 13 personer och är ett strategiskt tillskott till Netcontrols kunderbjudande. Netcontrol är marknadsledare inom elnätautomation i Sverige och kommer tillsammans med Voltyx att kunna erbjuda sina kunder ett unikt utbud av toppmoderna produkter, ingenjörskunnande och tjänster. Förvärvet kommer att utöka och diversifiera båda företagens kundbas, vilket säkerställer förmågan att genomföra större projekt och leveranser.

"Att förena oss med Voltyx är väldigt spännande,” säger Örjan Eriksson, VD för Netcontrol AB i Västerås. ”Voltyx har ett utmärkt rykte på marknaden och deras kompetens är verkligen unik. Med den gemensamma kompetensen kan vi nu erbjuda våra kunder och partners ett komplett utbud av ingenjörskunnande och tjänster som täcker alla steg av planering, konfigurering och implementering av styrsystem för elnät. Det ger oss större möjlighet att möta branschens krav på leveranser av kompletta leveranser. Med den större kunskapsbasen kommer Netcontrol och Voltyx också att bli en mer attraktiv arbetsgivare och det kommer att ge oss nya möjligheter att rekrytera nya talanger till vårt team. Eftersom båda företagen finns i Västerås har vi utmärkta möjligheter att dela resurser och samarbeta i gemensamma projekt.”

”Vi har samarbetat med Netcontrol AB i flera olika projektleveranser under de senaste åren och vi är väl bekanta med varandra sen tidigare,” sade Voltyx AB:s VD Gustav Borg. ”Nu när vi ”öppnar dörrarna” mellan bolagen ser vi många positiva synergier. Förutom att vi blir en mer komplett aktör på marknaden kommer detta även innebära att vi kan erbjuda vår personal möjlighet till utveckling, och på sikt även ge oss större möjligheter att samarbeta med branschutbildningar, yrkeshögskolor med flera för att säkra fortsatt tillgång till duktiga meddarbetare.”

Netcontrol, etablerat 1991 i Helsingfors, Finland, är ett internationellt företag med 90 anställda i 5 länder i Europa. Netcontrol är specialiserat på produkter och tjänster för automatisering av elnät. Erbjudandet inkluderar SCADA-system, säker kommunikation och kontroll av transformatorstationer och lösningar for nätautomation.

Voltyx AB, etablerat 2020, är ett elteknikföretag med inriktning på projektledning, konfigurering och testning av elstationer och system. Voltyx AB blev en del av Netcontrol AB den 1 juni 2024.

”Sammanfattningsvis är vi mycket glada och stolta överatt Voltyx AB har blivit en del av Netcontrol AB,” sade Gustav Borg, VD för Voltyx AB.


Källa: Netcontrol